Skip links

Ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου και πως να του προσφέρεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα;

Για κάθε γυναίκα τα μαλλιά της είναι το απόλυτο αξεσουάρ. Μπορούν να αναδείξουν την ομορφιά μας, ενώ λένε πολλά και για την προσωπικότητά μας.

Χρειάζεστε έναν ακόμα λόγο για να φροντίζετε τα μαλλιά σας;

Εάν γνωρίζετε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών καθώς και για το ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές με βάση τον τύπο των μαλλιών σας.

Πάμε να τους ανακαλύψουμε λοιπόν!

Ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά χαρακτηρίζονται από έλλειψη λάμψης και τραχύτητα. Βουρτσίζονται δύσκολα, μπερδεύονται και χάνουν τη φυσική τους ελαστικότητα.

Η κατάλληλη φροντίδα:

 • Προσπαθήστε να περιορίσετε τη θερμική επεξεργασία και τη μηχανική καταπόνηση των μαλλιών στο ελάχιστο.
 • Βασική είναι η χρήση σαμπουάν που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και προετοιμάζει τις ίνες της τρίχας για την πρόσληψη δραστικών ουσιών.
 • Για τη θρέψη των μαλλιών απαραίτητο στάδιο στη ρουτίνα περιποίησης είναι το ενυδατικό και θρεπτικό κοντίσιονερ. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να γίνεται η χρήση μάσκας που να προσφέρει στα μαλλιά βαθιά ενυδατική φροντίδα.
 • Αν επιθυμείτε λείο χτένισμα με λάμψη, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά έλαια και ορούς για θαμπά μαλλιά, που προστατεύουν και από το φριζάρισμα και τη θερμότητα.

Λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι άτονα, το styling είναι δύσκολο και φαίνονται βαριά και απεριποίητα. Η τάση που έχουν τα μαλλιά να κολλάνε μεταξύ τους και να δημιουργούν αντιαισθητικές τούφες ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και άντρες.

Η κατάλληλη φροντίδα:

 • Ένα απαλό σαμπουάν που προορίζεται για αυτό τον τύπο μαλλιών δεν ερεθίζει ούτε ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής ενώ αποτρέπει την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος. Ο πιο κατάλληλος τύπος σαμπουάν έχει ελαφριά υφή και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής.
 • Ανά διαστήματα είναι καλό να απομακρύνετε το υπερβολικό σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής με μάσκες αργίλου που το απορροφούν.
 • Αν δεν προλαβαίνετε να λούζετε τα μαλλιά σας τόσο συχνά όσο χρειάζεται, τα ξηρά σαμπουάν είναι η ιδανική λύση.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Τα μαλλιά που καταπονούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη χημική, μηχανική ή θερμική επεξεργασία χάνουν τη φυσική τους ελαστικότητα, έχουν θαμπή όψη, είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε εύκολα.

Η κατάλληλη φροντίδα:

 • Η πρόληψη και η θεραπεία βασίζεται στην απαλή περιποίηση, την ενυδάτωση και την πλήρη θρέψη των μαλλιών. Κατάλληλα προϊόντα είναι εκείνα που περιέχουν κερατίνη, κηραμίδια, βιταμίνες ή και κολλαγόνο.
 • Βασική προϊόν είναι το αναγεννητικό σαμπουάν, το οποίο καθαρίζει τα μαλλιά και τα προετοιμάζει για τη βαθιά περιποίηση που προσφέρει το κοντίσιονερ. Η απαραίτητη θρέψη σε βάθος εξασφαλίζεται με τη χρήση μάσκας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 • Εφόσον περιποιείστε τα μαλλιά σας με θερμότητα, δεν πρέπει να παραλείπετε τη χρήση προϊόντων προστασίας από τη θερμότητα όπως είναι οι κρέμες, λοσιόν και έλαια που χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη και υγιή εμφάνιση.

Βαμμένα μαλλιά

Κομμωτήριο Καλαμάτα - Χτένισμα - Kartsona Coiffure

Είτε επιθυμείτε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας ή να καλύψετε τα ανεπιθύμητα άσπρα μαλλιά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα βαμμένα μαλλιά υποφέρουν συχνά από αφυδάτωση, έλλειψη λάμψης ή γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος.

Η κατάλληλη φροντίδα:

 • Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το χρώμα και τη λάμψη για όσο περισσότερο γίνεται. Επίσης προσφέρουν την απαραίτητη θρέψη τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Βασικό προϊόν είναι το σαμπουάν που θα αναδείξει το χρώμα. Επειδή τα βαμμένα μαλλιά έχουν την τάση να είναι πιο ξηρά, είναι σημαντικό να τα φροντίζετε με κοντίσιονερ ή και μάσκα. Πάντοτε να εφαρμόζετε τα προϊόντα αυτά στα μαλλιά αφού πρώτα τα στεγνώσετε με πετσέτα και τηρείστε το χρόνο δράσης τους.
 • Δεν πρέπει να παραλείπετε τα προϊόντα θερμοπροστασίας. Το στέγνωμα με πιστολάκι ή το ίσιωμα με πρέσα είναι άλλη μια επιβάρυνση που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα βαμμένα μαλλιά.
 • Η επιθυμητή λάμψη και προστασία από τη θερμότητα επιτυγχάνεται με έλαια μαλλιών, κρέμες, ορούς ή λοσιόν. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν ελαφρύ άρωμα, εξασφαλίζουν το styling, το ωραίο αποτέλεσμα και χαρίζουν ευχάριστη αίσθηση.